söndag 24 maj 2009

Maximera ditt liv! Minimera dina utgifter!Rubriken står för våran livsfilosofi!


Frågorna vi har ställt oss är följande:

*Vad vill vi göra med våra liv?

*Hur ska vi uppnå detta?

*Hur mycket kan vi tänkas förändra våran nuvarande(dåvarande) standard?


Svar:

* Vi vill se vårat barn växa upp tillsammans med oss, vi vill kunna åka ut på sjön när vi vill, vi vill kunna hälsa på våra kära vänner som bor långt ifrån oss, vi vill kunna resa osv. Självklart har lillens pappa sin motorcykelhobby också!

Vi vill även bo i ett litet hus och vara i stort sett självförsörjande på energi.


*Vi går ner i arbetstid, ser över våra inkomster och utgifter. Den som har fast arbete fortsätter att jobba, den andra stannar hemma med lillen och jobbar extra när så behövs eller önskas ;)


*Genom att se över våra fasta utgifter och minimera dessa har vi lyckats spara in massor!

Vi har sett över vilka utgifter somkommer månadsvis, kvartalsvis, halvårsvis samt årsvis!


Utgifter månadsvis:

Hyran för våran lägenhet, bensin, mat(våran högsta utgift, 4000/månad för två vuxna och ett barn), bilförsäkringen, internet


VI har varsin mobil med kontantkort= ingen månadsavgift. Ingen annan telefon.

VI har en halvgammal bil med låg skatt, låg försäkringskostnad (endast trafik) Den var även billig i inköp. Vi har funderingar om att endast gå över till veteranbilar för att kunna stryka bilskatten, vi har även räknat ut att det skulle bli lägre utgifter för oss med tre veteranbilar som vi alternerar än att köra med våran halvgamla/halv nya bil medräknat dennes utgifter!!!

Genom att leva och tänka som vi gör så har vi även möjligheten att faktiskt spara pengar varje månad samtidigt som vi får mer tid för varandra och våra nära och kära!

Topplista för Bloggar

2 kommentarer:

 1. Hej ungdomar!
  Vilken energi ni har. Att se över sin ekonomi, det skulle många behöva göra. Leva för dagen är tyvärr något som en del gör och kanske inte orkar se framåt.
  Jag ska titta in till er ibland och se hur ni har det.
  Ha det så bra och kram på er. Viola

  SvaraRadera
 2. vi har verkligen sett över våra utgifter också. Trots snålande pch extrapriser och billighetsmärken osv så har vi en kostnad på 56 kronor per person och dag. Frukost, lunch(ibland), middag, + hygienartiklar som toapapper, osv hunden inkluderad. Det är över 10000 i månaden. Det är fan dyrt att leva!!! Men förr innan vi räknade på det och jobbade mycket mer då måste vi ju ha ätit för betydligt mer. Vi försöker köpa begagnat. Det dyra är ju försäkringar på bil och hus och båtfan (har stuga i skärgården) ja stuga också och hundförsäkring. Och den största utgiften som vi mest akut måste åtgärda är ELEN. Denna gamla dragiga kåk är eluppvärmd. Löser vi det sparar vi mycket. Men det är värt allt sllit att snåla och gneta för att kunna vara hemma med barnen. Jag har varit hemma sen juli-94. Visserligen arbetat hemma mycket (mannen haft eget och jag har skött adm och programmering och annat) men oj vad jag fått många kommentarer om "kvinnofällan" och oj vad ömkad jag är. Tills de fattar att jag är skitlycklig och den man borde ömka är mannen som fått offra en massa hemmatid. Det är så konstigt att det alltid ska prioriteras att vara i ekorrhjulet. De som är det klagar ju hela tiden. Men gör man annorlunda tror jag att man blir ett hot. Det jag offrat om man nu öht ska nämna ordet offer är arbetskamrater och den gemenskapen, men skulle jag hellre haft den än den med mina fyra barn? Svaret är så enkelt. Jag önskar fler föräldrar vågade prova att hoppa av för att se hur bra alla mår. Och så skulle man inte vara lika udda. Barn borde vara en statussymbol så till vida att ha varit hemma med dem skulle vara något som var statushöjande på arb. marknaden. Nu är det tvärtom. Man blir passé och framför allt om man är kvinna en stackare som fastnat i kvinnofällan. Barn är aldrig en fälla. Barn är öppningen. Barn är möjligheten.
  Smart det där med veteranbilar!!! Men är försäkringen på dem högre? Eller det beror väl på om det är värdefulla veteranbilar eller bara gamla "skrotbilar". ;D
  Får du som är yngre några negativa kommentarer om detta? Jag tror att det håller på att bli lättare att vara annorlunda. Min generation (40 plussare) är så inskränkta och arbetet har alltid varit den största identiteten.

  SvaraRadera