söndag 31 maj 2009

Godis, skrot, bildelar och en gammal träbåt

I går åkte jag och min pappa ut till Yxlan, ön där jag är uppväxt. Anledningen var att vänner till oss ska sälja sitt hus och nu måste rensa gården från massa saker, blandannat bildelar till PV och amazon.
Dessa bildelar kallar han för "godis"(!!!) det är lycktglas, växellådor, pedalställ, kromade lister, dörrhandtag, generatorer, vattenpumpar, lager, förgasare, ja faktiskt allt som man kan tänka sig och mycket mycket mer!

Det är fashinerande hur endel människor kan tala om att just det här dörrhandtaget är till en amazson från den och den årsmodellen och berätta att det där röret (som för mig ser ut som ett vanligt rör fast krokigt) är ett bromsrör till höger bak på pv av 56års modell- ja, sådan är han, mannen som jag döpte om till "Karamellkungen"!

Karamellkungen är en trevlig prick som talar en svårbegriplig stockholmska (riktig 50-60 talsslang från typ söder eller sumpan)
Jag kommer just nu inte på så många olika ord som han anväder men "stjälkarna" är benen, "spis" är motor och ett roligt ord som jag alltid kommer att minnas är "pedalkådis", det är gummigrunkan som sitter ovanpå pedalerna!

Med hem i bilen följde även en kökssoffa och fyra stycken vackra 50talsstolar i blond björk!

En stor vacker träbåt står på tomten, den heter "Frihet", den skulle jag vilja ha eftersom min båt heter "Vabadus" som betyder just frihet på estniska...


Lillen fick vara hemma och leka med sin pappa och mormor och kusinen busgrodan!

Stort tack till dig "Karamellkungen" om du skulle läsa det här!

Topplista för Bloggar


3 kommentarer:

 1. Vad härligt med lite fynd...!

  Vilken tur att jag inte äger någon Amazon längre, då kunde jag ju bli avis. Har väl hunnit äga 6 amazoner. En var bara sååå grym, den hade en drake lackad på huven.

  http://mammagladh.blogg.se

  SvaraRadera
 2. Jag har spunnit vidare på föräldra-rökare-tråden.

  http://mammagladh.blogg.se

  SvaraRadera
 3. Jadu, om du inte kan se att det är riktigt GODIS, handtag till en pv, framskärmar till en amazon, kolvringar, växelspakar och allt sånt som kan ligga i en gammal samling, så är det bara för att du saknar en "nerd-gen" som vi andra samlare eller specialintresserade dårar springer runt med och som förgyller vår värld. Det finns bara EN sak som är MER fashinerande än krökta rör och mojänger, vad det än månde vara; och det är PERSONEN som berättar om dem, som kan alla detaljer som vet alla extraroliga kuriosahistorier om dem som att de ex blev framtanga för att kung karl gustav ramlade över en tröskel eller vad som helst.

  Hade jag haft en pv hade jag varit hos er som ett SKOTT! (PV, råkar vara en drömbil för mig just nu, ev en duett, har sökt en sådan ett tag nu).

  Det var kul att hitta din blogg, jag springer gärna tillbaka! =)!

  SvaraRadera