fredag 31 oktober 2008

Ska inte ni flytta snart?

(Taget från "Dårhuset" Publicerat 12 oktober 2008)

Så låter det väldigt ofta när vi pratar med folk, oavsett om det är nära vänner eller nya bekantskaper…. och svaret är “Nej, vi väntar ett par år till…” Att den vanligaste kommentaren som följer stavas v-a-r-f-ö-r kanske inte är så konstigt, men är det någon som funderat på det praktiska med att INTE flytta??
Vi valde att köpa en billig lägenhet och flytta till ett pyttelitet sammhälle som har ryktet om att vara nazisternas hemort och när jag gick i högstadiet trodde jag på alvar att i H-vik, där pratar alla finska!?! Nu är det inte så illa, nog för att det märks tydligt att det är ett litet industrisamhälle och att det luktar ruttna ägg i “centrum” när vinden ligger på från “fel håll” men människorna är som människor är mest, oavsett vart man bor… När vi väl är hemma och har stängt, låst och haspat våran ytterdörr samt reglat den med dubbla reglar, femtioelva lås och även aktiverat diverse larm för natten (…) så är det ganska trevligt att bo här!


Varför? Jo, vi har inga lån (eftersom det är ett oatrakvivt samhälle pga sitt dåliga rykte och därför är priserna på lägenheterna därefter med knappt tretusen kronor kvadraten med en obefintlig hyra i ett hus med bara pensionärer dessutom har vi bara en gammal bil som inte kostar nämnvärt i försäkring och dessutom drar den inte särskilt mycket och det går att köra den på 50% etanol*), vi har båda bra jobb men vi klarar oss gott och väl på en månadslön pga att vi valt att bo och leva som vi gör. Vi har även råd med våra hobbies, mannen älskar tvåhjuliga fordon och jag bygger och renoverar min båt (samt att vi båda samlar på tattueringar).Skulle vi välja att göra som alla andra, köpa ett hus för en eller ett par miljoner (självklart med lån), köra en ny bil (självklart med lån), vara tvugna att renovera kök, badrum och installera luftvärmepump, betala för sopphämtning och dessutom vara varenda j***a vinter gnälla över att man är tvungen att skotta garageuppfarten när snön (äntligen förvisso) kommer (hallelulja för global uppvärming)…


Nä, då tycker jag att vårat alternativ är bättre, än så länge kräver inte våran son stora ytor, eget rum eller ny moped varje år från det att han fyllt sexton och då passar våran lilla etta ett par år till tycker vi. Lånen kan vänta, vi har råd att vara hemma med våran son, jobba lite när vi känner för det (planerat 50% vardera) och faktiskt göra det som få föräldrar unnar sig nu förtiden, få se sitt älskade barn växa upp! För tiden går inte att vrida tillbaka och de första åren är det viktigaste i varje människas liv, grunden som gör varje människa unik!


Och j***ar anamma om inte vårat barn ska bli det mest unika i UNIVERSUM!!!!


Vi kan flytta sen, kanske har vi samlat på oss såpass mycket pengar att när hela sverige går i konkurs så kan vi köpa oss en redig barack i Hufvudstadens utkanter för växelpengarna som hamnar i spargrisen hemma på bokhyllan…



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar