tisdag 16 december 2008

Jul- jävla ljuvliga klappar

Jag blir så arg när jag läser sånt här (kolla diskussionen)
Folk, föräldrar verkar tro att man kan mäta kärlek i hur värdefulla ens gåvor/julklappar är! En mamma lägger 300kronor på sin 7månaders bebis och det tycker andra är snålt!

Ooops! *rodnar* Lillen har fått en julklapp av oss (*viskar* en pekbok för 39 kronor) Fyy fan vad snåla vi är som föräldrar!
Men, vad är meningen med att ge massa saker nu som inte uppskattas? Lillen har ett eget sparkonto där vi sätter in pengar istället!

Varför kan man inte bara köpa en eller ett par av de saker som större barn önskar sig? Ska inte dagens barn få drömma och längta lite?

Jag kan inte låta bli att assosiera julklappshysterin till barnprostution, att köpa kärlek!?!
Topplista för Bloggar

4 kommentarer:

  1. OMG!! Jag har köpt julklappar för 50kr till Molly! Det är tre badleksaker. :-) Hon kommer att få SÅ mycket prylar av släkten och det känns ganska onödigt faktiskt. Jag har skrivit på önskelistan att vi gärna vill ha begagnade grejer. Känns så onödigt att köpa en massa nytt när det finns bra begagnade grejer (släkten har massor). Hon vet ju inte om vem hon får vad av, eller ja, hon upplever nog inte ens att hon FÅR något. Sen när hon väl fattar konceptet julklappar så blir det ju mer, men just nu är det ju ingen poäng med det. För vems skull köper man julklappar till barn under 1-2 år??

    SvaraRadera
  2. Ja, begagnat låter som ett bra koncept! Det är mycket få saker som ett litet barn kan slita ut, det är ju sånna saker med inbygda batterier då...

    SvaraRadera
  3. Vi bjuder på en resa till skidort. det är julklappen till barnen i år. Blä materialism.

    SvaraRadera
  4. Det låter jätte bra! Vad kan vara mysigare än att hitta på något tillsammans hela familjen!?!

    SvaraRadera